XVIII. Sportski susreti osnovnih škola održani u Travniku

Osmijesi natjecatelja i njihova ozarena mlada lica, nakon dobivanja pehara i priznanja, poslali su nam poruku da su XVIII. sportski susreti Sustava katoličkih škola za Europu osnovnih škola, održani u subotu, 25. travnja 2015. god.u KŠC-u  Petra Barbarića, od iznimne važnosti. Srčano i svom snagom natjecatelji su se potrudili  svoje centre predstaviti kako najbolje mogu i opravdati im ukazano povjerenje i zasluge da ih baš oni predstavljaju. Nakon postrojavanja u sportskoj dvorani Centra okupljenim natjecateljima i odgojno obrazovnim djelatnicima pozdravnu riječ dobrodošlice uputio je direktor Osnovne škole KŠC-a „ Petar Barbarić“ Dragan Volić.

Učenici, ukupno njih 150, iz KŠC-a „Sveti Josip“ Sarajevo, KŠC-a „Sveti Franjo“ Tuzla, KŠC-a „Sveti Pavao“ Zenica i KŠC-a „Petar Barbarić“ Travnik, natjecali su se u ekipnim sportovima. Učenici su odmjeravali snage u nogometu, košarci, šahu i stolnom tenisu, a djelatnici su razmjenjivali iskustva i primjere dobre prakse. Dan je prošao u natjecateljskom duhu uz upoznavanje, druženje i navijanje, te u želji da se međusobni odnosi učenika između naših centara poboljšaju i prodube. Za prvo mjesto su se borili i zasluženo izborili učenici KŠC-a „Petar Barbarić“ sa sveukupno osvojena 34 boda. Osvojiti drugo mjesto i nije bilo jednostavno, jer su dvije ekipe imale po 28 bodova, tj. jednak broj bodova, ali zbog ekipnog prvog mjesta iz košarke, prednost je zaslužio KŠC „Sv. Franjo“iz Tuzle nad KŠC-om „Sv. Pavao“ iz Zenice.

U nogometu prvo mjesto je ostvario KŠC „Petar Barbarić“ Travnik, drugo mjesto KŠC „Sveti Pavao“  Zenica i treće mjesto KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla. Najboljim igračem u nogometu proglašen je Dario Lovrinović, učenik KŠC-a „Petar Barbarić“ Travnik. U stolnom tenisu prvo mjesto  ostvario je KŠC „Petar Barbarić“ Travnik, drugo mjesto KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla i treće mjesto KŠC „Sveti Pavao“ Zenica. Najboljim igračem u stolnom tenisu je proglašen Matej Palavra, učenik KŠC-a „Petar Barbarić“ Travnik.

Poredak u šahu je sljedeći: na prvom mjestu je KŠC „ Sveti Josip“ Sarajevo, na drugom mjestu KŠC „Petar Barbarić“ Travnik i na  trećem mjestu KŠC „Sveti Pavao“ Zenica. Najboljim igračem u šahu proglašen je Damir Softić, učenik KŠC-a  „ Sveti Josip“ Sarajevo.

Djevojčice u košarci su ostvarile sljedeće: prvo mjesto ostvarile su košarkašice KŠC-a „Sveti Franjo“ Tuzla, drugo mjesto pripalo je KŠC-u „ Sveti Pavao“ Zenica i za treće mjesto su se izborile košarkašice KŠC-a „Petar Barbarić“ Travnik. Najboljom košarkašicom je proglašena Anja Perko, učenica KŠC-a „ Sveti Franjo“ Tuzla.

Naše vrijedne učenice, Ivona Martić i Iris Domić, su kroz razgovor s pojedinim natjecateljima zatražile njihova mišljenja o ovogodišnjem Sportskom susretu održanom u našem Centru. Izjavili su kako bi se ovakvi susreti trebali događati više puta godišnje radi stjecanja novih prijateljstava te pozvati na natjecanja i druge škole osim naših centara. Svim natjecateljima želimo iskrene čestitke!

Pogledajte fotografije