PROMOCIJA KNJIGE „Povijest religija“

U subotu, 28. veljače, u auli KŠC-a „Petar Barbarić“ u Travniku upriličena je promocija knjige „Povijest religija“ autora don Ante Ledića. U ovoj mini enciklopediji obrađena je povijest ljudskog vjerovanja od davnih vremena do današnjih dana. U djelu je sadržano ono najbitnije o religijama svijeta s kojima se najčešće susrećemo, kao i one činjenice koje su ili zaboravljene ili o kojima manje znamo. Djelo je pisano na način da pripradnik bilo koje religije ili sekte, kad čita o svojoj religiji, zaista prepoznaje svoja vjerovanja i običaje. I sam autor je u Predgovoru svoje knjige istakao potrebu i svrhu izučavanja religije, što je i tijekom promocije više puta bilo naglašeno: „Proučavanjem religija, vjerskih tradicija, pojedinac ne postaje nevjeran svojoj vlastitoj vjeri, nego ju produbljuje, obogaćuje, a usporedo s tim upoznaje drugačije, jer nema potpunog poznavanja čovjeka bez poznavanja njegove religije i religioznosti. Ukoliko ne razumijemo vlastitu religiju, teško ćemo razumjeti i prihvatiti drugačiju!“ Izdavač je Medijski centar Vrhbosanske nadbiskupije.

Promotorice su bile prof. Nataša Škuljević i prof. Dragana Livančić, obje uposlenice u Katoličkom školskom centru „Sveti Pavao“ u Zenici, a moderatorica prof. Marija Ćelam.

Na promociji su nazočni bili i vrhbosanski nadbiskup uzoriti Vinko kardinal Puljić, mons. dr. Mato Zovkić, bogoslovi Vrhbosanske bogoslovije sa svojim odgojiteljima, ali i brojni gradani, pobornici dijaloga i suživota.