Promocija dokumentarnog filma “Barbarićev Travnik” u Žepču, 6. ožujka u 19 sati

Župa Sv. Ante Padovanskog - Žepče i Nadbiskupsko sjemenište “Petar Barbarić” – Travnik, organiziraju u nedjelju, 6. ožujka 2016., s početkom u 19 sati,u “Domu kulture” Žepče, promociju dokumentarnog filma“Barbarićev Travnik”.

Dokumentarni film „Barbarićev Travnik“, snimljen u produkciji Hrvatske radio televizije, koji govori o povijesti Nadbiskupskog sjemeništa Petar Barbarić, poznatim osobama koje su djelovale ili se školovale u ovoj ustanovi i o časnom slugi Božjem Petru Barbariću. 
U prvom dijelu filma govori se o osnutku, djelovanju, oduzimanju i povratu zgrade travničke gimnazije te o njezinom životu danas. U drugom se spominju poznate osobe koje su djelovale ili se školovale u ovoj poznatoj gimnaziji. Posljednji dio filma obrađuje najznačajniju osobu vezanu uz travničku gimnaziju. To je sluga Božji Petar Barbarić, travnički đak koji je nekoliko dana prije smrti postao isusovac. Pokopan je u Travniku, a vjernici svih vjera iz svih dijelova BiH, ali i šire, dolaze se moliti na njegov grob, u očekivanju njegova proglašenja blaženim.