Ono malo više 2015

Biciklistički klub Metković organizira duhovno pustolovnu poveznicu „Ono malo više 2015“ u čast o. Ante Gabrića. Nastavak je ovo istoimene prošlogodišnje biciklijade s ciljem veličanja života i djela našeg metkovca.

Program biciklijade:

četvrtak (01. listopada 2015.)
Metković-Kuperes. Polazak iz Metkovića u 08,00 sati ujutro uz blagoslov biciklista. Dolazak na Kupres u posljepodnevnim satima, gdje će biti organizirana večera i spavanje. Dužina ove rute je oko 130 km, a ide preko Ljubuškog, Gruda, Posušja, Tomislavgrada do Kupresa.

petak (02. listopada 2015) 
Kupres-Travnik. Polazak iz Kupresa po dogovoru biciklista. Dolazak u Travnik u posljepodnevnim satima, smještaj u sjemeništu Petar Barbarić. Odlazak na misu, te druženje i večera sa sjemeništarcima. Dužina ove rute je oko 70 km, a ide preko Koprivnice, Bugojna, Rostova do Travnika.

subota (03. listopada 2015)
Travnik-Kupres. Polazak iz Travnika nakon jutarnje mise i doručka. Kratko zaustavljanje u Bugojnu, te posjet crkvi Sv. Ante uz blagoslov biciklista. Večera i spavnje u Kupresu. Ruta ista kao i po dolasku. 

nedjelja (04. listopada 2015)
Kupres-Metković. Polazak s Kupresa u 06,00 sati. Ruta ista kao i po dolasku. Priključivanje biciklista sa područja Hercegovine, te zajednički polazak prema Vidu, gdje će biciklisti biti dočekani od strane sudionika 1. Međunarodne biciklijade Metković 2015, koju organiziraju BK Relaks Metković I BK Metković uz potporu Grada Metkovića i TZ Grada Metkovića. Razgledavanje arheološkog muzeja Narona u Vidu. Nakon razgledavanja arheološkog muzeja Narona svi biciklisti će se uputiti u pastoralni centar o. Ante Gabrića u Metkoviću na kratku molitvu i blagoslov biciklista. Nakon toga se ide na trg ispred hotela Narona gdje će biti održana dječja biciklijada Žabica, te će za sve bicikliste bit organizira hrana i piće.

Za više informacija možete nas kontaktirati na brojeve mob. 099/825-6646 i +38763/155-512

Otac Ante Gabrić rođen je 18. veljače 1915. godine u Metkoviću, a u jedanaestoj godini odlazi u travničku gimnaziju, gdje su na njega izuzetan dojam ostavila dva misionara koji su prije odlaska u Indiju svratili u Travnik.
20. listopada 1938. oprostio se s domovinom i Europom, te pošao prema zemlji čežnje – Indiji, Bengaliji. Ljubavlju nošen išao je od sela do sela podižući nova naselja na mjestima gdje bi prethodno iskrčio džunglu, i gradio škole, ambulante, bolnice, radionice i kapele. Zanosno je propovijedao o Isusu Kristu, usađujući kršćanstvo – ali uz to, i kao potvrdu toga – nudio je i donosio tom jednostavnom narodu kulturne i gospodarske vrijednosti.
Umro je 20. listopada 1988. u Kalkuti. Pokopan je po svojoj želji u misijskoj postaji „Mariapolli”. Na sprovodu je bilo oko 20 000 katolika, muslimana i hindusa. Pokopan je s šakom neretvanske zemlje iz Metkovića i s bočicom Jadranskog mora.