Katolički školski centar „Petar Barbarić“ proslavio Dan škole

Jedan dan u godini obilježavamo na poseban način- 15. travanj kada slavimo Dan škole. To je dan kada svoja vrata otvaramo našim prijateljima, roditeljima naših učenika i svim zainteresiranim građanima.

Naš Centar nosi ime sluge Božjeg  Petra Barbarića,svoga učenika koji je umro 15. travnja  1897. god. u dvadeset i trećoj godini života, dan nakon što je položio redovnički isusovački zavjet.

Već dugi niz godina vjerni katolički puk moli se za njegovu beatifikaciju, a stižu i najave da bi Petar Barbarić uskoro trebao biti proglašen blaženikom.

U sjemenišnoj crkvi sv. Alojzija služena je sveta misa koju je, uz koncelebraciju ravnatelja KŠC vlč. Željka Marića i dekana Bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, don Pave Jurišića i još deset svećenika, predvodio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski.

Pripremajući program odlučili smo prikazati naše bogatstvo,a ono se najbolje očituje u nesebičnom radu naših učenika i nastavnika po uzoru na našeg zaštitnika Petra Barbarića.

Zahvaljujući zboru, debatnoj, plesnoj i dramskoj sekciji Osnovne škole i Gimnazije, kao i onim najmlađim koji vrijedno rade sa svojim učiteljima, naši gosti bili su impresionirani svim onim što naša škola pruža.

Na samom kraju programa ravnatelj škole don Željko Marić uručio je zahvalnice prijateljima Centra: za potporu u radu, međureligijsku suradnju i posebna dostignuća, a prigodne riječi uputio nam je i kardinal Puljić.

Dan poslije, 16. travnja obilježen je i Dan sjemeništa. Tim povodom održan je i susret župnika i sjemeništaraca iz njihovih župa. Zavjetno euharistijsko slavlje u sjemenišnoj crkvi predvodio je kardinal Puljić, a dramski prikaz povijesti sjemeništa priredili su i izveli naši sjemeništarci.

Dragi prijatelji, ako ste imali priliku uživati u barem jednom djeliću našeg bogatog programa, onda ne sumnjamo da ćemo se vidjeti i sljedeće godine.

Pogledajte fotografije