Animacijski materijali za Svjetski dan misija - Misijsku nedjelju 2015. godine

Svjetski dan misija - Misijska nedjelja 18. listopada 2015.

U sklopu priprave na Svjetski dan misija - Misijsku nedjelju 18. listopada 2015. godine, Nacionalne uprave Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini izdale su knjižicu koja, pastoralnom osoblju i vjeroučiteljima, može poslužiti u produbljivanju i širenju misijske svijesti.

Knjižice su razaslane na adrese svih župnih ureda i crkvenih ustanova u BiH, kao i svim časnim sestrama vjeroučiteljicama i vjeroučiteljima laicima u BiH (vjeroučitelji svećenici ih dobivaju preko župa u kojima djeluju).

Spomenutu knjižicu kao i plakat za misijsku nedjelju možete pogledati ili preuzeti i na misijskom portalu Nacionalne uprave PMD u BiH.

Knjižica donosi: Uvodnik nacionalnog ravnatelja PMD u RH i glavnog urednika vlč. Antuna Štefana; Poruku pape Franje za Svjetski dan misija 2014.; Misijske nakane Svetog Oca za 2016. Godinu, te članak o promoviranju misijske svijesti; članak o Djelu sv. Petra Apostola.

U drugom dijelu knjižice Liturgija, nalaze se propovijedi i molitve vjernika naših misionara za svaki dan pojedinačno u misijskom tjednu priprave na Misijsku nedjelju. Nakon propovijedi i molitve vjernika za Svjetski dan misija nalazi se prijedlog za Euharistijsko klanjanje. Slijedi animacijski dio: Misijska meditacija, Statistički podaci broja katolika u svijetu po kontinentima; Kateheza za prvopričesnike; Karta svijeta s popisom misionara rasutih širom svijeta; Kateheza za krizmanike, kratka razmišljanja uz Radosna otajstva misijske krunice te kratki prikaz djelatnosti PMD.